KEPADA PENGUNJUNG BLOG AKU SILA KLIK BOM NI YE!!

ENTAHLeR

Posted by oYa - -


ermm..sebenarnya dah lama aku nak luahkan perasaan aku ni....sebenarnya aku kan kalau tgk darwisy terasa sayu je hati yelah..dah lah selalu kena lelah...mkn n nyusu kurang sampai badan pun tak bape nak naik...kekadang risau sgt yelah kurus sgt..mmg nurse tak ckp ape masa aku g check-up sebab nurse tgk darwisy mmg aktif sesangat...tp biasalah naluri ibu mmg nak tgk anak dia sihat n membesar seadanyakan.... entahlah aku ngan en somi dulu beso sampai skrg lg beso...hehehe darwisy ni tak tau ikut sape leher nye tecik je..lengang pun tecik..kekadang aku tgk mcm anak patung pun ada...nak kata kenan anak patung... aku dah byk kali p berubat takde plak org cakap kenan pape pun...aisey men.... bayangkan 2 hari lepas g kinik cucuk darwisya 2 bulan n check-up sekali darwisy timbang si abang 8.4 kg je ( umo 1 tahun 9 bulan) c adik plak yg semangat lebih 5.4kg ( umo 2 bulan)... tpkan aku perasan bila tgk buku rawatan darwisy masa mula2 dulu dlm umo 1-6 bulan berat dia naik je...tp 6 bulan keatas berat dia mantain....asyik naik turun.... aku dah byk kali gak jumpa doc minta vitamin n mcm2 cara aku buat nak kasi beso tp tak jadi jugak.. last sekali masa aku p sedut gas baru ni doc tu bgth anak dia gitu gak..tp oleh krn selalu mkn ubat INSYAALLAH nanti anak kita akan jd besor entah ler wait n c jelah..coz darwisy mmg suka mkn ubat kalau vitamin tu minta je.....kalau batuk je dia cr aku nak ubat ekekeke... huhuhu sekian dululah luahan aku...


tp aku bersyukur yg anak2 aku sumer sihat.walaupun kekadang tu sakit heheheee... janji dia aktif KAN






5 Responses so far.

  1. alyyani says:

    takpe oya, yg penting darwisy sihat, aku dulu masa dajah 1 baru 14kg. ko bayangkan la masa aku setahun bape kilo je. aku rasa normal. as long as sihat & aktif bak kata ko. bagus la darwisy mau makan ubat, senang amik vitamin. agak2 ade chance tak darwisya potong berat abang dia? hehehe..

  2. MUMMY ILA says:

    Oya, aku nak share info skit.Paed izz penah ckp, anak x semestinya kena gemok. kekadang berat dia mengikut tinggi & rangka. Janji dia sihat, aktif je. Izz pun seorang yg kecik.. padahal mak pak beso. atleast dia sihat tu kira ok la. ko terus bg vitamin, susu & makan yg lain.

    Lelah tu penyakit keturunan, xleh wat pe. even ko sihat pun tetap gak kena kalau alah something.
    Jangan riso ye..

  3. oYa says:

    tq ila....chaiyok2 anak sihat tu yang penting kan...

  4. fazilzura says:

    huhuhu betui oya.. cm akil pun dh kurus sgt.. tp kalau dirg kurus sihat x pe..

  5. ieda says:

    ermm sama jer mcm amsyar tu dah 2tahun 4bulan berat baru 10kg lebih..itu pun dia dah mula kuat minum susu boleh lah cecah berat tu kalo dulu sama jer berat dgn darwisy..tp ida tgk rgka amsyar kecik jdnyer bdn pun kecik..xpelah asalkan sehat..