KEPADA PENGUNJUNG BLOG AKU SILA KLIK BOM NI YE!!

PuDiNg RoTi YaNG SiMPle

Posted by oYa - -

wah..wah..wah..lama udah aku idok mengupdate ini blog..mmg malas wei huhuhuhu
so oleh krn hari ni mood aku tetiba elok aku updatelah sikit... tu pun psl kuih puding roti..
sebenarnya aku buat puding ni hari sabtu dah... mula2 aku buat sandwich..so lebihan kerak kat tepi roti tu aku syg nak buang..so aku pun rasa nak try buat puding roti ni..senang giler nak buat..hehehehe..



best siot

Bahan-bahan beserta ...Cara-caranya : kerak roti yg aku potong2 tu aku sapu planta, pastu aku susun dlm loyang, pastu aku ambik susu pekat dlm setengah cawan gitu aku cmpur ngan 2 cawan air pastu aku panaskan..jgn sampai bergelegak ye puan2..hahahah smbil tggu susu panas, aku pukul teluq 3 bijik biau kembang, pastu aku campur dlm susu, pastu lg aku masukkan tepung kastad sesudu besaq dlm susu td.. kacau sebati pastu curahkan sj di dlm loyang berisi roti td..so ape lg biaukan 15 minit biau roti kembang pastu bakarlah dlm 20-30 minit dgn kadar api 180 C hahahaha best wei... sebenarnya resepi ni guna susu cair pastu kena tambah gula 25g tp aku dah guna susu pekat yg dah manis..lg best aku rasa hahahaa
BERAPA BYK KALI " PASTU " DAH wakakaaka
** kpd yg lum coba lehlah mencoba senang tp best..







6 Responses so far.

  1. fazilzura says:

    mak aii banyak nye PASTU ko oyaaa..

    * hahhaha besh jgk ni kalau akil . sure suke makan ..

  2. ai says:

    Cantek lak puding roti kau ni Oya. PASTU aku ingat aku nk try buat gak la. PASTU aku nk guna susu pekat manis sama cam kau.. ;P

  3. alyyani says:

    wana, den x penah try, lepas ni bole la den cuba, nampak menarik. tak lembik2 pun. aku suka yg rupe gini...

  4. cantik2 ko potong puding ko ni oya..nape aku wat x kemas mcm ko wat eh???huhuh

  5. nurshah80 says:

    nengok jer dah rasa sedapnya...
    sebonya dah lama nak wat tak terbuat2.... senang rupanyerr. leh la cuba pas ni.... heheh mekasih3x

  6. ayuZack says:

    oya, ape kate peh ko buat, tolong pos kat akak kat sini... bule???? bule tak oya?????