KEPADA PENGUNJUNG BLOG AKU SILA KLIK BOM NI YE!!

kuih apo tu ek

Posted by oYa - -








ni hah aku tak tau nak bgth kuih apa..coz bahan2 dia aku pakat campak2 je,, ape yg ada lam simpanan....hahaha tp aku puas ati coz rasanya leh tahan....aku buat malam kamis,, n ptg jumaat tu gak licin..wakakakakakakaaa dasat2....
dan malam jumaat tu plak...aku teringin nak mkn kek gula hangus....kek ni peberet aku..so pg sabtu tu aku dgn ringan tgn buatler 3 adunan beb...tut2 ptg tu mak2 sedara aku dtg umah..sekali hadap anak beranak licin..sampai tak sempat nak amik gambar...yelah handphone aku time tu bateri mampos.... bila dah penuh tgk2 tinggal bekas je..nak amik gambar bekas kan, tak jadi plak..huhuhuhuh tp takpelah sekurangnya aku tak membazir..hahaaa
resepi kek gula hangus... yg aku kidnap lam myresepi
1 cawan gula
1 cawan air panas
1 cawan tepung gandum
1 cawan susu pekat
2 sudu kecik soda bikarbonat
2 sudu besar mentega
4 biji telur
cara membuat..hehee
ko masaklah gula tu kasi hangus....then ko masukkan air panas tu biau gula tu cair...
then masukkan mentega..(biau sejuk)
pas tu...ko pukul telur biau kembang n pekat..
masukkan tepung gandum + soda...
akhir sekali masukkan gula yg dah sejuk td
~~~nak elok perap selama 1-2 jam...
bakar ler dlm 170-180 selama 1jam.. so simple.. kan.kan kan
resepi untuk pic diatas aku takleh nak bg coz aku sndr tak igt..ape yg aku letak wakakakaaaa








3 Responses so far.

  1. ppb_ppkp says:

    oya...imah sampai lani xreti nak buat kek gula hangus ni...mkan reti la..ihhiihihihih

  2. oYa says:

    huhuhuh..tu pun belasah je imah wei...janji leh mashuk hahaaa

  3. nasz says:

    amboi, belasah2 pon menjadi!!